de tres: Making off

dissabte, 24 de desembre del 2011

Making off

Aquí, com a la matança del porc, s'aprofita tot. Avui tinc el plaer de presentar un post que no pot faltar al blog de un dibuixant, avui presento 'El típic post en el que explico la manera com jo faig els meus dibuixos' li diré 'Making off' perquè mola més i queda més internacional. Per explicar (més o menys) el procés que segueixo per fer un dibuix utilitzaré el que vaig pujar ahir, el Rubalcaba caganer per l'especial de Nadal de El Triangle.
El procés no sempre és com explico a continuació i sovint no tinc prou temps per pensar i repensar les composicions de les vinyetes però vaja, suposo que això seria una guia de com hauria de ser sempre. En aquests dibuixos per encàrrec tot comença a partir d'un mail amb la idea general del que cal fer i els primers gargots en boli bic sobre full reciclat amb les algunes idees concretes del que es pot fer. Com es veu a la foto, es van pensant diverses idees i es dibuixen mínimament per veure quina pot quedar millor.

Un cop tinc una idea més acurada del que vull dibuixar passo a fer un primer esbós un pèl més elaborat en llapis (més aviat portamines) encara en petit format i sobre paper reutilitzat.
Un cop he fet l'esbós i puc veure les coses que m'agraden i les que vull canviar passo a fer el dibuix a tamany real. Situo les coses en llapis i ho repasso sense fixar-m'hi massa amb un retolador, encara que pot passar que aquest dibuix més espontani m'acabi agradant més que el resultat final.
Un cop tinc el dibuix esbossat i repassat a tamany real ho copio o ho calco per fer el dibuix final que entinto amb rotrings (jo els dic així però crec que no ho són) de diferents gruixos segons la grandària del dibuix i l'efecte que busqui.

Entrem de ple en el món de les noves tecnologies (bé, de ple relativament). Escanejo el dibuix definitiu i el passo al Photoshop on faig 'seleccionar color' i enganxo un munt de capes per anar-hi posant color, ombres i detallets.
I casi que ja està. M'ho guardo i tal, ho envio i a esperar a que surti.

2 comentaris:

  1. Fantástic tutorial! La imatge ha quedat molt i molt bé!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, com a tutorial no se si val gaire però com a curiositat ja està bé.
      El teu Mourinho caganer amb el dit-mojón tenia molta conya.

      Elimina