de tres: d’abril 2013

dimarts, 30 d’abril del 2013

1 de maig

Dema és 1 de maig, el dia del treballador i com cada any, la jornada es presenta carregada de protestes. Aquest ha sigut el tema de la pàgina humorística de la Directa- la 'Poca Broma'- d'aquesta setmana. Aquí la teniu.
 Edició especial de la secció Poca Broma, publicada originalment  al setmanari Directa nº314 (24-04-2013)
Doncs això, aquesta ha sigut una edició especial que hem fet conjuntament quatre il·lustradors de la Directa: en Fel (que ho ha coordinat tot plegat), la Conntra, en Roger Pelàez i jo mateix.

dimarts, 23 d’abril del 2013

Rajoy i el drac

Jo ja vaig dir que hi hauria més d'una vinyeta sobre Sant Jordi. Aquí en teniu una altra.
Publicat originalment a La Quera nº22 (23-04-2013)
Aquesta correspon al número especial de Sant Jordi de la La Quera.
Feliç Sant Jordi a tothom, per cert.

dimecres, 17 d’abril del 2013

Especulació

Publicat originalment a la secció Poca Broma del setmanari Directa nº313 (17-04-2013)
S'acosta Sant Jordi, i en conseqüència, també s'acosten les vinyetes sobre el tema. Aquí teniu una de les primeres.

divendres, 12 d’abril del 2013

A La Punta

Jo ja us dic que us he d'anar comprant El Triangle cada setmana però a partir d'aquesta setmana us ho recomano encara més. Resulta que, a partir d'aquesta setmana, El Triangle passa a tenir 8 pàgines més i les dedicarà a l'humor, amb un suplement que es diu 'La Punta del Triangle' i que compta amb les firmes de gent  com en Kap, Néstor, Ermengol, Riera, Malagón, Napi, Romeu, Puyal, Elchicotriste, Pierino... I els que vindràn.
Portada de la primera edició de La Punta del Triangle de El Triangle nº1105 (12-04-2013)

Doncs això, com ja porto un temps il·lustrant articles per a El Triangle m'he vist involucrat en la creació d'aquest suplement (dic suplement però no ve a part de El Triangle, forma part del setmanari) i ara sóc membre del consell de redacció i vaig coordinant coses.

Per començar m'he encarregat del pròleg de la secció, em refereixo a aquesta pàgina que va sobre els tipus d'humor i sobre fer riure al personal.
Publicat originalment a la secció La Punta del Triangle de El Triangle nº1105 (12-04-2013)
S'ha fet amb molt carinyo i molta estima i ens ha quedat molt maca (que hem de dir), animo a tothom a que s'ho compri i que ens vagi seguint, prometem millorar.

dimecres, 10 d’abril del 2013

Relleu

Acabo de penjar la vinyeta que publico aquesta setmana a la Directa però avui he de comentar una altra cosa relacionada amb aquest setmanari i que també m'afecta a mi. Resulta que avui mateix he deixat de ser el coordinador d'il·lustració de la Directa.
Dinar de l'assemblea general de la Directa a Cal Suís (07-10-2012)
Doncs això que ara li toca a algú altre. Des d'aquest post on explicava que agafava el càrrec ha passat un any i pico en el que han passat moltes coses a la Directa i jo he aprés molt d'il·lustració, de premsa, de moviments socials, d'assemblearisme, de gestió de projectes, de fer mails... Ho deixo perquè cada cop tenia menys temps per fer coses meves, perquè aviat tocarà començar una nova feina que també en traurà temps i perquè tinc un estil que encaixava molt bé a la pàgina humorística i com a il·lustrador cada cop hi pintava menys (mai més ben dit).
De tota manera continuo vinculat al projecte perquè, tot i els problemes i les imperfeccions, és un gran projecte que tira endavant i va aprenent pel camí i val la pena que hi sigui.

Cervells corruptes

Publicat originalment al setmanari Directa nº312 (10-04-2013)

dimecres, 3 d’abril del 2013

ПРИВЕТ! КАК ДЕЛА?

Aquesta setmana torno a fer la tira de la secció Poca Broma de la Directa.
Publicat originalment a la secció Poca Broma del setmanari Directa nº311 (03-04-2013)
La tira fa referències a les rebaixes que ha posat en marxa la Generalitat per tal de vendre edificis de la seva propietat. Es tracta d'una nova tècnica per reduir el dèficit i anar privatitzant coses. La Generalitat es quedarà de llogatera a aquests edificis seus però es veu que els possibles compradors no se'n fien i han hagut de rebaixar el preu en un 21%, una ganga. Els que hi esteu interessats aquí teniu més informació però abans em podríeu donar una propina.

dilluns, 1 d’abril del 2013

Fins als Borbons!


Aquesta vegada el blanc de les nostres vinyetes és la monarquia i tot el que la envolta. Algunes de les vinyetes que he aportat ja s'han pogut veure per aquí, com aquesta o aquesta però també n'hi ha unes quantes inèdites. Tot pel mòdic preu de 13,90€.

El llibre repassa els embolics amorosos del monarca, les corrupteles del gendre, l'afició del rei per caçar paquiderms... I compta amb la col·laboració de 38 dibuixants ni monàrquics ni juancarlistes. Aquests són: Pau Anglada, Ant, L’Avi, Bié, Jordi Borràs, Jordi Canyissà, CoNNtra, Cruz, Elchicotriste, Ermengol, Espinosa, Farruqo & Domènech, Fel, Fer, Ferreres, Franchu, Àlex Gallego, Gras, Meri Gil, Guillem, Kap, Kim, Malagón, Napi, Néstor, Nomdenoia, Pau, Ricardo Peregrina, Pierino, Plaga, Sr. Plástiko, Lluís Puigvert, Quel, Raquel G.U., Soler, Tres i Xavi. Si acabem a la presó porteu-nos pa amb una llima dintre, anda.